Asigurarea transporturilor de valori

Poate ca de multe ori ne-am pus intrebarea cat de sigura este transportarea de bani sau valori prin intermediul mijloacelor de transport si pe buna dreptate.

Cel mai plauzibil exemplu este de departe masina postala, care are de facut plati catre oficiile postale urbane lunar, de cel putin doua trei ori, banii fiind transportati astfel, sumele ridicandu-se la cateva milioane sau miliarde de lei.

Putem continua cu masinile unor firme de paza si protectie, care au grija sa transporte diverse obiecte pretioase, lingouri de aur,cecuri, acte de proprietate sau retrocedari de la diferite banci spre anumite zone ale orasului.

Trebuie sa stim faptul ca in spatele acestor lucruri primeaza si siguranta, iar legea permite firmelor transportatoare sa incheie o asigurare marfa care sa protejeze bunurile, iar in caz de forta majora sa fie primite despagubiri pentru recuperarea acestora.

Dupa cum bine stim, in viata de zi cu zi se intampla si situatii nefericite, uneori dramatice, iar o astfel de asigurare marfa are o sfera foarte larga de acoperire.

Ce riscuri acopera o asigurare de marfa care implica transportarea banilor si a bunurilor?

Cele mai comune lucruri care se pot intampla in acest caz implica de departe un accident auto, iar aici probabil ne gandim si la alt tip de asigurare precum cea RCA sau Casco. Aceasta asigurare are inclusa si o clauza care implica siguranta masinii, indiferent cat de avariata este aceasta.

Dupa cum bine stim sursa atacurilor cele mai frecvente se raporteaza la sume de bani sau bunuri, iar in acest caz nu ar surprinde pe nimeni ca o masina sa fie atacata de hoti mascati, inarmati sau sa se preteze la furt prin efractie.

O astfel de transportare asigura si aceste situatii, dar si unele cu totul si cu totul deosebite. Stiai ca o asemenea asigurare de marfa implica chiar si actele de sabotaj, dar si calamitatile naturale?

Stiai ca indiferent de nivelul de risc al orasului tau sau diferite greve o astfel de asigurare de marfa are grija sa implice tot ceea ce tine de siguranta transportului tau?

Fie ca vorbim de situatii controlate sau unele mai putin controlate ce tin de voia naturii sau pur si simplu a intamplarilor o astfel de asigurare are grija ca parteneriatele dintre doua sau mai multe societati sa fie pastrate la nivel optim in vederea efectuarii unor transporturi de bunuri si valori in deplina siguranta.