Cadouri de casa noua

In urma cu cateva luni, parintii mei s-au mutat intr-o casa noua. Au vandut apartamentul din Bucuresti si au decis sa-si cumpere o casuta modesta, langa Capitala, in comuna Voluntari. Sunt pensionari si dupa o viata in mijlocul orasului, au decis sa traiasca in liniste, in natura. Asadar, dupa ce s-au mutat, au organizat o mica petrecere, pentru inaugurarea casei. Si la astfel de ocazii, dupa cum se stie, trebuie sa mergi cu un cadou de casa noua. Iata ce am decis eu sa le cumpar!

In primul rand, trebuie sa stiti ca inainte de a le cumpara ceva, am trimis o matusa sa ii „spioneze” in timp ce eu cautam pe net idei pentru schimbarea decorului casei. Mai exact, mama stia ca vreau sa-i cumpar ceva si nedorind sa-mi cheltui banii (grija excesiva a parintilor) nu a vrut sa-mi spuna de ce mai are nevoie. Insa, matusii mele i-a spus. In mare parte, totul a fost mobilat cu mobilierul de la vechiul apartament. Nu i-au ajuns banii pentru o canapea noua, pentru draperii, perdele, covoare noi. A folosit totul din vechea casa. Iata ca eu am decis sa-i cumpar, de casa noua, o serie de accesorii si materiale pentru redecorarea casei, de la o mercerie de la care ma aprovizionam eu, de obicei, atunci cand cautam produse de acest gen.
Trebuie sa va spun ca mama a fost o croitoreasa desavarsita toata viata si ca toate textilele din locuinta au fost confectionate de ea. Asadar, m-am apucat sa fac lista cu ce vreau sa-i cumpar si am cautat o mercerie.
Am avut noroc ca, in apropiere de casa, tocmai s-a deschis o mercerie dotata cu toate accesoriile din lume, cu zeci de materiale, perdele, accesorii pentru cusut. Asa ca, mi-a fost destul de usor sa cumpar totul dintr-un singur loc.
Am cumparat de la mercerie cativa metrii de draperii. Mai exact, un material specific draperiilor, intr-o nuanta calda de verde. Verde este culoarea preferata a mamei. Ca sa nu fac nota discordanta, a cumparat din aceeasi mercerie, un material din bumbac, ideal pentru o husa de canapea si fotolii. Materialul gros, avea niste imprimeuri foarte haioase verzi, tot felul de forme geometrice suprapuse, pe un fundal albastru deschis. O incantare pentru ochi! Si tot in aceeasi mercerie, am gasit si niste perdele foarte dragute crem, dintr-un fel de in foarte subtire si delicat. Am cumparat ate de diferite nuante, o forfeca serioasa, ace multe, un metru si niste fermoare si am plecat direct la petrecerea de casa noua a mamei. La toate cumparaturile am fost ajutata si sfatuita de vanzatoarea de la mercerie, o doamna foarte draguta si priceputa. Nu va imaginati cat de fericita a fost mama atunci cand a vazut cadourile mele!