Cu totii ne dorim sa putem manca dupa pofta inimii si sa fim, in acelasi timp, supli si sanatosi. Din pacate, astfel de situatii nu exista. Asa ca, atunci cand consideram ca am luat in greutate peste limita normala, punem in practica o dieta de slabit.
Cum alegem, insa, si care este cea mai buna dieta de slabit? La ora actuala exista foarte multe diete, demonstrate, studiate si practicate de nume mari. Si totusi, nu orice dieta de slabit ni se potriveste. Pentru a alege cea mai buna cura de slabire trebuie sa ne cunostem organismul si sa ne cunostem limitele. Mai exact, trebuie sa stim ce dieta de slabit putem tine corespunzator, fara sa ne abatem si fara sa trisam.
Dietele de slabit au diferite principii la baza. Toate pornesc cu o detoxifiere a organismului (pentru eliminarea toxinelor si a surplusului de apa) si continua cu mese variate, mici, formate din alimente sanatoase si hranitoare. Exista diete de slabit care dureaza luni de zile, precum dieta Dukan, si diete rapide, care te ajuta sa scapi de cateva kilograme in doar cateva zile.
In general, dietele de slabit foarte lungi (precum amintita dieta Dukan) sunt recomandate persoanelor care vor sa slabeasca peste 10 kg si care trebuie sa isi schimbe stilul de viata in totalitate. O astfel de dieta de slabit trebuie tinuta cu strictete, principiile ei fiind urmate si dupa finalizarea acesteia. Altfel spus, pentru a nu castiga iar in greutate, este necesar sa pastrati o alimentatie sanatoasa si dupa finalizarea dietei de slabit.
Cine poate tine o dieta de slabit
Orice persoana sanatoasa poate tine o cura de slabire. Dietele de slabit nu sunt recomandate, insa, tinerilor aflati la pubertate sau femeilor insarcinate. In adolescenta, organismul este in schimbare si tanarul/tanara in cauza trebuie sa astepte sa treaca de aceasta perioada. De asemenea, femeile insarcinate trebuie sa se alimenteze corespunzator si nici lor nu le sunt recomandate dietele de slabit. Abia dupa nastere si dupa incheiatul procesului de alaptare, mamica poate tine o cura de slabire care sa-i echilibreze organismul si care s-o ajute sa se refaca complet.
Trebuie sa stii ca o dieta de slabit sanatoasa nu te va infometa niciodata. Alimentele consumate in timpul curei de slabire sunt variate astfel incat sa ofere organismului uman toate vitaminele si mineralele de care acesta are nevoie. O dieta de slabit inseamna eliminarea produselor grase, de panificatie, dulciurilor, produselor procesate, sucurilor etc. din meniul zilnic al unei persoane si consumarea de fructe si legume proaspete, alaturi de carne slaba si apa plata.
Nu uita ca nicio dieta de slabit nu isi poate face efectul bine daca nu o asociezi cu sport. Cateva ore de miscare pe saptamana te ajuta sa fii in forma maxima si sa-ti mentii greutatea corporala si sanatatea psihica.
Afla mai multe despre curele de slabit.