Cate ceva despre usile de garaj

Usa garajului este un accesoriu care de multe ori da batai de cap celor care doresc sa achizitioneze un astfel de dispozitiv sau pur si simplu doresc sa inlocuiasca usa existenta cu una noua, mai sigura, mai durabila, mai atragatoare. In functie de materialul din care sunt confectionate si modul in care sunt realizate, usile de garaj se impart in mai multe categorii.

Tipuri de usi de garaj

In functie de materialul din care sunt confectionate usile de garaj sunt: din lemn, din aluminiu, din otel si din fibra de sticla. Usile din lemn sunt potrivite resedintelor cu aspect rustic, elegant sau clasic, in functie de aspectul locuintei pot fi alese diferite esente de lemn. Pentru a creste personalitatea si prestanta intrarii, usile din lemn pot fi gravate cu diferite modele, oferind astfel un aer cald personal.

Modelele de usi de garaj din otel sunt cele mai sigure, de aceea au si popularitate ridicata. Sunt impersonale si rigide, de aceea sunt preferate in spatiile industriale si institutiile publice. Usile de otel au avantajul ca ofera izolare termica optima, impiedicand patrunderea zgomotelor din exterior, de asemenea sunt mai durabile si mai usor de intretinut fata de cele realizate din lemn si fibra de sticla.

Tipurile de usi din aluminiu, pastreaza numeroase calitati ale modelelor din otel, pretul acestora fiind insa mult mai mic. Sunt mai potrivite locuintelor cu aspect clasic sau modern, mai putin pretentioase. Sunt eficiente pentru ca pastreaza persoanele nepoftite departe, mentin caldura in interiorul incaperii, oferind un plus de izolare termica locuintei.

Usile de garaj din fibra de sticla sunt cea mai ieftina optiune dintre toate tipurile. Au avantajul ca sunt usor de intretinut si sunt mult imbunatatite fata de modelele existente pe piata in anii anteriori. Nu sufera deteriorari din pricina intemperiilor, nu isi modifica proprietatile din pricina gerului sau a temperaturilor foarte ridicate. Nu sufera din pricina zapezii si nu isi modifica aspectul.

Usile de garaj automatizate – mai eficiente, mai usor de utilizat

Tot mai multi dintre romani au descoperit avantajele sistemelor automatizate astfel ca le-au implementat si pe aceste dispozitive. Cel mai mare avantaj al usilor de garaj automatizate este legat de usurinta de utilizare. Aceasta poate fi actionata de la distanta printr-o simpla apasare de buton si poate fii deschisa cu usurinta chiar si cand mainile sunt ocupate, sau cand utilizatorul se afla la volanul masinii.

Usile de garaj automatizate sunt mai sigure, fata de cele cu sistem de inchidere clasic, indiferent de materialul din care sunt confectionate. Un alt avantaj al acestor dispozitive este aspectul estetic imbunatatit.