Determinarea pretului otelului beton fasonat utilizat in constructii

Utilizarea otelului beton fasonat este realizata in constructiile civile si cele industriale, insa cele mai frecvente proiecte fac parte din lucrari hidrotehice, ale podurilor, ale constructiilor edilitare, ale terasamentelor, ale fermelor eoliene, ale cladirilor de birouri, ale blocurilor de locuinte etc. Pentru a putea determina cantitatea si calitatea unui otel beton fasonat, apare necesitatea existentei un proiect si a unui plan de lucru final, care va fi inmanat producatorului.

Odata cu primirea acestor informatii, producatorii au posibilitatea de a reproiecta elementele de otel beton fasonat cu ajutorul computerului si de a transmite informatiile obtinute inspre utilajele si comanda numerica. Masuratorile sunt realizate cu o acuratete si o precizie inalta, astfel incat constructorul va sti cu siguranta care este cantitatea necesara pentru constructie. Inginerii tehnologi sunt cei care se ocupa cu optimizarea proiectelor si a armaturilor in functie de dorintele clientilor. Totodata, acestia sunt cei care estimeaza pierderile materialelor in procesul de productie si informeaza cu rigurozitate constructorul.
Otelul beton fasonat poate fi utilizat la obtinerea etrierilor, a barelor de otel beton care urmeaza sa fie taiate si indoite, dar si la obtinerea elementelor preasamblate care contin etrieri si bare fasonate. Cele mai moderne procese de productie asigura reducerea pierderilor la zero sau la un procentaj neobservabil, care sa fie foarte apropiat de zero. Astfel, investitia clientului va fi semnificativ mai mica. Cu ajutorul utilajelor moderne, dimensiunile si diametrele otelului beton fasonat nu pot fi gresite, astfel incat procedurile inscrise in proiect vor avea loc la timp. Unele constructii necesita elemente fasonate cu o raza mare de indoire, motiv pentru care producatorul sau fabrica la care va apela constructorul trebuie sa detina o forta de munca si echipamentele esentiale pentru executarea acestora. Inainte de livrarea de otel beton fasonat sunt necesare reviziile si controalele calitatii tuturor materialelor obtinute, in asa fel incat acestea sa fie in concordanta cu stipularile proiectului.

In ceea ce priveste oferta de pret otel beton, aceasta difera foarte mult in functie de cantitatea comandata. Cu cat cantitatea este mai mare, cu atat pretul scade mai mult. Modalitatea de plata este unul dintre factorii importanti in achizitionarea de otel beton fasonat, intrucat plata pe loc a intregii comenzi este intotdeauna preferata si mult mai favorabila, atat pentru cumparator cat si pentru vanzator. Otelul beton fasonat utilizat la structurile din beton si la elementele din beton este masurat in general in functie de greutate, iar greutatea specifica a otelului este de 7850 kg/mc si egala cu 7.85 tone/mc. Diametrul este, de asemenea, important in calcularea greutatii specifice a otelului beton, precum este si aria laterala a acestuia. Aria laterala este si ea importanta in calcularea unui pret otel beton intrucat este necesara determinarea suprafetei care urmeaza sa fie acoperita cu grund anti rugina. Cei mai multi dealeri de pe piata romaneasca ofera otel beton fasonat cu diametrul intre 6 mm si 40 mm, iar preturile variaza in functie de aceasta dimensiune. Este important de stiut faptul ca preturile variaza si in functie de perioada anului, motiv pentru care preturile online ar putea sa nu fie actualizate.