Inramarea tablourilor, detaliul care face diferenta in randul caselor frumoase

Orice lucru necesita o atentie sporita pentru a prinde contur sau semnfiicatie in viata noastra, cu atat mai mult un tablou, care ne transmite fara doar si poate un mesaj simbolistic de mare anvergura.

Fie ca vorbim de un peisaj pitoresc, de un portret sau pur si simplu de o reprezentatie urbana, un tablou este exact cireasa de pe tortul unei locuinte aparte, care nu este bazata pe clasicism, ci pe special.

Insa, vine momentul cand trebuie sa acordam o atentie sporita protectiei lor, dar si a orientarii in spatiu. De asemenea piesele de mobilier, culoarea peretilor sau dimensiunile vor juca un rol foarte mare cand ne gandim sa inramam un tablou.

Exista insa trucuri care sa ne ajute sa facem toate aceste lucruri cu brio iar aici totul consta in tehnica passepartout, care presupune un cadru de protectie ce cuprinde o rama interioara si una exterioara.

In functie de preferintele noastre se pot folosi rame mai inguste sau mai late, iar banii pe care ii vom furniza producatorului de astfel de modele vor completa un plus de design cromatic deoarece sunt disponibile in mai multe modele.

In functie de tipul de arta descriptiva se va folosi un passepartou din materiale diferite. Spre exemplu pictura sau grafica facuta dintr-o hartie normala va avea drept inramare un passepartou din carton, care se decupeaza intr-un anumit unghi si presupune muchii interioare care sa aduca un plus de design.

Aici se adauga si diferite tipuri de sticla, care sa aduca un plus de siguranta si rezistenta in decor.

Dar poate suntem pasionati ai artelor descriptive si diferitelor tablouri ce au ca scop momentele naturii. Atunci trebuie sa avem in discutie o rama normala, clasica, care poate fi conceputa dupa latime si inaltime si care poate scoate din pictura dumneavoastra o adevarata capodopera.

Dupa cum bine stim, un tablou ce are drept orientare natura, legumele sau fructele se vede diferit daca apelam la diferite inramari, dintre care putem enumera cele aurii patinate, care pot completa perfect plusul de design si care va face din privitul nostru o preocupare frumoasa.

Oare culoarea sa faca diferenta in alegerea unei rame pe cinste? Marii pictori considera ca rama este acel element care ne introduce in simbolistica tabloului, iar pentru acest lucru este nevoie de culori vii care sa fie complementare cu cadrul in care sunt expuse acestea.