Plasarea tablourilor in locuinta

Vine acel moment in care casa noastra trebuie sa aiba acel ceva care sa o scoata in evidenta si care sa o puna in valoare.
Tot ceea ce tine de design si contrast nu poate fi completat mai bine decat cu un tablou care reprezinta o amintire vie in inima noastra, care ne da o stare de bine sau care reprezinta un lucru foarte important pentru noi. Insa, atunci cand vine vorba de o asemenea opera descriptiva, nu ne gandim decat la rezistenta acesteia la uzura pe termen lung.

Dupa cum putem banui, materialele utilizate la realizarea tabloului sunt destul de improbabil sa reziste in timp, daca nu aducem un plus de protectie si siguranta pentru a face fata tuturor factorilor ce apar de-a lungul timpului, chiar si celor de umiditate.

De aceea, se recomanda sa se foloseasca inramarea tablourilor, un aspect ce tine de protectia operelor de arta, dar si de potentarea efectului artistic al lucrarii.
Nu trebuie sa va sfiiti sa scoateti niste bani din buzunare pentru acest lucru, deoarece poate fi elementul simbolistic si de design perfect pentru peretii casei dumneavoastra.

Dar provocarile nu se opresc aici, ci la alegerea unei rame rezistente, care sa nu deturneze ideea autorului tabloul in nici un fel.

Stiati ca daca nu tinem cont de dimensiunile si de materialul pe care au fost concepute tindem sa il stricam? Exista chiar si trucuri care sa ne ajute sa pastram tabloul la valoarea lor reala, si sa ne aduca un plus de cromatica si design.
Unul dintre acestea este passe-partout, care presupune mentinerea unui contur intre panza si marginea ramei, pentru a acapara, a ridica privirile tuturor spectatorilor sau dupa caz a ne pune in valoare imaginatia.

O inramare simpla poate fi facuta chiar si de noi, tot ceea ce avem nevoie este de un magazin de bricolaj care sa ne ofere materialele necesare. Niste baghete din lemn de mai multe dimensiuni, un material de lipire, diferite coltare si vopseluri sau lac pentru rama ne pot ajuta sa scoatem in valoare un tablou, la care se adauga desigur si materialele de finisaj sau obtinerea dimensiunilor corecte.

Daca dorim insa inramari tablouri profesioniste, care se bazeaza pe echipamente precum circulare, sau dispozitive de imbinare atunci va trebui sa scoatem din buzunar o suma de bani, care se negociaza functie de producator si firma care efectueaza aceste operatiuni.
Atunci cand exista lucruri la care tinem nu ar trebui sa ne uitam la bani, iar inramarea tablourilor presupune o nota de design aparte pe peretii casei noastre.