Redactarea unui e-mail

Cu toate ca la prima vedere pare simplu sa compui un e-mail si ulterior sa il trimiti unui numar mare de oameni pentru a te bucura de avantajele mediului online, lucrurile nu sunt intocmai asa cum par. Altfel spus, mediul online reprezinta unul dintre cele mai bune mijloace de promovare a unei afaceri, insa este important ca aceasta promovare sa fie cat mai tintita pentru a eficientiza costurile si a creste rata de succes.

Necesitatea unui public tinta este unul din principalele aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand doresti sa pornesti o noua campanie de e-mail marketing. Trimiterea unui e-mail catre un numar mare de oameni nu este la fel de eficienta cu trimiterea unui e-mail catre un publicul tinta, dat fiind faptul ca o parte dintre cei care il primesc nu sunt interesati de ceea ce firma ta ofera, astfel ca rata de succes a campaniei scade. Asadar, inainte de a incepe o noua campanie de e-mail marketing trebuie sa te asiguri ca cei care vor primi e-mailul sunt persoane interesate de produsele sau serviciile firmei tale care si-au dat acordul pentru a primi astfel de mesaje.

In continuare, dupa ce te-ai asigurat ca mesajul va fi trimis unui public tinta, trebuie sa ai in vedere procesul de redactare al unui e-mail. Acesta sa aiba o tematica bine stabilita si un titlu atractiv care sa determina cititorul sa deschida e-mailul. Ulterior, mesajul din cadrul e-mailului trebuie sa fie usor de inteles si expus intr-un mod cat mai clar, astfel incat ideea principala sa fie extrasa in doar cateva secunde, deoarece in caz contrar cititorul se poate plictisi si poate inchide e-mailul.

Dupa ce titlul a fost ales si e-mailul a fost redactat corespunzator este important sa il testezi folosind unele dintre cele mai populare browsere pentru a te asigura ca acesta nu sufera nicio modificare legata de aspect. Prin urmare trebuie sa trimiti un e-mail test urmarind eventualele greseli de redactare sau care tin de aspectul general al acestuia. Iata, deci, unele dintre lucrurile pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand doresti sa iti promovezi afacerea online prin intermediul unei campanii de e-mail marketing.