Scrierea unui e-mail

Obiectivul principal al unei campanii de e-mail este cresterea profitului unei firme prin atragerea unor vizitatori care ulterior se pot transforma in potentiali clienti. Pentru ca acest lucru sa se intample este necesar ca e-mailul sa indeplineasca o serie de conditii, iar unele dintre acestea vor fi expuse pe scurt in cele ce urmeaza.

Titlul unui e-mail este, fara dar si poate, unul dintre principalele aspecte care pot determina rata de succes a unei campanii de e-mail marketing. Un titlul atractiv si informativ care ii ofera cititorului un motiv suficient de bun pentru a deschide si citi un e-mail reprezinta primul pas catre succes, deoarece in caz contrar rata de deschidere a unui e-mail poate scadea foarte mult, astfel ca aproape nu mai conteaza stilul de redactare si alte criterii.

Ulterior, dupa titlul, este important ca primele randuri dintr-un e-mail sa determine vizitatorul sa citeasca mai departe sau chiar sa intreprinda diverse actiuni precum accesarea unui link. Pentru simplu fapt ca e-mailul va fi trimis un public tinta, toate aceste etape sunt mai usor de indeplinit, deoarece ai deja o idee formata in legatura cu ce anume isi doresc cititorii, vizitatorii si clientii.

Continutul unui e-mail este, de asemenea, un aspect foarte important pentru o campanie de e-mail marketing reusita. Acesta trebuie sa fie redactat intr-un mod placut si usor de citit, iar regulile asezarii in pagina trebuie respectate intotdeauna. Este important ca ideea principala sa poate fi extrasa cu usurinta si repede, astfel incat destinatarul e-mailului sa inteleaga despre ce este vorba, deoarece in caz contrar acesta se poate plictisi repede si poate inchide e-mailul, fapt care poate afecta grav succesul unei campanii de e-mail marketing.

Nu in ultimul rand trebuie inserate link-uri care sa directioneze cititorul catre o anumita pagina de internet unde va putea completa un formular, se va putea inregistra sau chiar plasa o anumita comanda. Aceste link-uri pot fi introduse in cuvintele cheie sub forma unor hiperlink-uri, astfel incat cel care le acceseaza sa stie exact ce anume va descoperi pe respectiva pagina. Mai mult decat atat, o singura pagina web promovata printr-un singur e-mail este un mijloc mai potrivit de promovare decat mai multe pagini web promovate printr-un singur e-mail.