Sfaturi pentru producatorii de mobilier

Vrei sa fii un producator de mobilier de baie de succes? Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa rezisti in piata (asta daca nu cumva te cheama Ikea)!

Piata producatorilor de mobilier, din Romania, si, in special cea de mobilier baie, este foarte consistenta la ora actuala. Si nu vorbesc doar de producatorii mari, ci de companiile mici, care fac mobilier de baie in volume mici,  la comanda. Pentru a rezista ca producator de mobilier de baie si pentru a-ti creste in permanenta numarul de clienti, ar fi indicat sa indeplinesti anumite conditii. Sa aflam impreuna care sunt acestea.

  1. 1. Un producator de mobilier de baie trebuie sa fie, in primul rand, serios. Fara seriozitate nu vei reusi sa faci nimic in ziua de astazi, mai ales cand piata este atat de ofertanta. Astfel, trebuie sa ai grija sa-ti onorezi comenzile in timp util, in conditiile stabilite deja impreuna cu clientul tau.
  2. O alta conditie pe care trebuie sa o indeplineasca un producator de mobilier de baie, daca doreste sa aibe succes, este aceea de a veni mereu cu noutati in oferta. Mai exact, nu trebuie sa te plafonezi la 5 modele de mobilier. Construieste-ti mereu o gama cat mai variata de produse, fii deschis la tot ceea ce inseamna noutate, fii mereu in tendinte.
  3. Nu-i spune niciodata clientului tau ca „nu se poate”. Trebuie sa recunoastem ca majoritatea producatorilor de mobila de baie au intampinat anumite cerinte mai putin usoare. In astfel de cazuri, vino cu argumente solide si cu alte variante clare. Clientul tau iti va intelege punctul de vedere daca tu ii vei oferi alternative solide.
  4. Lucreaza, la comenzile mai complicate, cu un designer de interior. Un producator de mobila de baie, pentru a-si pastra clientii, trebuie sa le ofere tot ceea ce este mai bun. Si colaborarea cu un designer de mobilier iti va aduce respectul si multumirea clientilor tai.
  5. Nu uita sa faci mereu oferte speciale. Poti include transportul in pretul comenzii si montajul de asemenea. Poti face oferte de sezon, la preturi mai mici, mai ales iarna cand lucrarile stagneaza.
  6. Foloseste doar materiale de calitate. Pentru a-ti castiga clientii si pentru a primi recomandari din partea lor, trebuie sa fii corect si sa folosesti doar materiale de calitate in realizarea mobilierului de baie.
  7. Livreaza comenzile la timp. Niciun client caruia i-ai promis ca-i livrezi mobila de baie luni si i-o aduci jo, nu va mai comanda alta data de la tine.
  8. Asigura montaj, transport, service pentru mobila de baie pe care o vinzi. Desi oricine poate schimba un maner, este mult mai profi sa trimiti un om sa-i inlocuiasca clientului acel maner.
  9. Daca folosesti metoda „las’ ca ne-ntelegem noi” renunta la ea. Sub nicio forma, nu lasa de inteles ca pretul pe ca-l ceri este „umflat” si ca poti reduce din el daca „ne intelegem noi”. Din experienta proprie, cu niciun meserias, care mi-a spus asta, nu am mai colaborat a 2-a oara si, in 90% din cazuri au facut treaba proasta.
  10. Daca folosesti metoda „las’, ca merge si-asa” renunta la ea. Ai sa ramai surprins cat de mult timp poate un om sa petreaca in baie, asa ca fa-i mobila de baie ca si cum ai face-o pentru tine.

Si ar mai fi multe, dar, daca doar 5 din cele 10 de mai sus sunt respectate, se vor vedea schimbari in bine.