Teatrul National din Iasi

Daca ar fi sa facem o lista cu cele mai importante obiective turistice din Iasi atunci Teatrul National cu siguranta ar ocupa unul din locurile fruntase. O plimbare pe frumoasele si elegante strazi ale orasului te va duce, mai devreme sau mai tarziu, in fata acestei capodopere arhitecturale, iar odata ce vei pasi inauntru vei ramane surprins de toate cele cate exista. Detaliile si finisajele exceptionale, frumusetea si rafinamentul sunt doar cateva dintre cuvintele care pot descrie aceasta atractie turistica de top a orasului.

Teatrul National Vasile Alecsandri din Iasi este cel mai vechi Teatru National din toata tara, fiind inscris in lista monumentelor istorice. Acesta este administrat de catre Ministerul Culturii si Cultelor oferind tuturor celor care ii calca pragul adevarate momente artistice de top. Iesenii, deopotriva cu cei care sosesc din alte orase sau chiar din alte tari, se bucura mereu de unele dintre cele mai reusite spectacole, adevarate opere de arta, astfel ca daca iti vei programa o vacanta in Iasi nu uita sa petreci cateva ore si in cadrul acestui minunat teatru.

Din punct de vedere arhitectural, cladirea in care functioneaza Teatrul National, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Iasi, a fost gandita de catre arhitectii Fellner si Helmer care au lucrat la proiecte asemanatoare si in Viena, Praga sau Zurich. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca, uzina electrica a Teatrul National a marcat un moment deosebit de important pentru oras, mai exact inceputul iluminatului electric!

Acestea fiind spuse nu-mi mai ramane decat sa-ti urez distractie placuta alaturi de cei care te acompaniaza in excursia pe care o vei face in Iasi. Cu numeroase obiective turistice demne de vizitat, cu o istorie bogata si alte atractii turistice importante, Iasul este, fara dar si poate, unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii. Prin urmare, daca nu ai mai fost pana acum in Iasi atunci nu mai sta pe ganduri! Mai mult decat atat, chiar daca te afli in trecere tot ar trebui sa aloci cateva ore pentru a descoperi unele dintre cele mai importante atractii turistice ale orasului, iar dintre acestea Teatrul National din Iasi merita mentionat.