De ce sunt asa de multe terenuri de squash in Bucuresti

In ultimii ani, in Romania, a fost demarata o campanie anti-sedentarism. Astfel, sporturile au capatat o importanta majora in viata oamenilor, mai ales dupa o anumita varsta, cand kilogramele incep sa se depuna considerabil. Daca o parte din oameni prefera sporturile in aer liber (fotbalul, tenisul, joggingul etc.) exista si oameni care isi petrec zilnic cel putin 40 de minute in salile de sport. Si terenurile de squash din Bucuresti sunt la mare cautare in aceasta perioada.

Pentru cei care nu stiu, squash-ul este un sport nobil, intalnit pentru prima oara in Franta secolului al XV-lea. Squash-ul a devenit foarte cunoscut si foarte apreciat de persoanele dornice sa se mentina in forma si sa slabeasca. Deci, nu a durat mult pana cand acest sport (combinatie intre tenis si badminton) a ajuns si in Romania si bucurestenii au facut cunostinta cu el. Astazi, terenurile de squash din Bucuresti au un succes foarte mare. Sportul ajuta la pierderea in greutate si la tonifierea musculaturii, practicantii ajungand sa arda pana la 1200 de calorii in 60 de minute de activitate. Astfel, dupa o ora petrecuta pe un teren de squash in Bucuresti, sau din alt oras din Romania, sportivul va reusi sa lase in sala de sport cel putin 1 kilogram.

In Romania, squash-ul este foarte practicat in orasele mari, acest fapt explicand si numarul destul de generos de terenuri de squash din Bucuresti. In urma unei zile obositoare, petrecuta la birou, majoritatea bucurestenilor prefera sa-si indrepte atentia catre acest sport. Nu se vor mentine doar in forma maxima ci vor reusi sa scape de toata energia negativa acumulata in timpul zilei. Miscarea de pe terenul de squash este benefica atat fizicului cat si psihicului.

Succesul terenurilor de squash din Bucuresti se datoreaza si faptului ca acest sport contribuie la pierderea kilogramelor in plus intr-un ritm mult mai accelerat. Asa ca, daca intr-o ora de sala, dupa exercitiile obisnuite, o persoana abia reuseste sa scape de 300 de calorii, pe terenul de squash numarul caloriilor pierdute este dublu dupa o sedinta de 60 de minute. Si, cel mai important lucru este acela ca nu trebuie sa fii mare sportiv pentru a juca squash. Poti sa intri in sala impreuna cu un cunoscator care sa te ghideze pentru inceput. Distractia va fi maxima si extrem de benefica pentru silueta ta. Nu uita ca trebuie sa fii imbracat adecvat, comod, cu incaltari usoare si comode, pentru a preveni orice accident.

Daca vrei sa practici acest sport, poti gasi cu usurinta un teren de squash in Bucuresti. Majoritatea centrelor sportive au in incinta lor amenajat un astfel de teren, dotat cu tot ceea ce trebuie, teren inchiriat la ora.