Tipuri de traductoare de presiune

Traductoarele de presiune sunt aparate care transforma presiunea in curent electric masurabil. Aceste dispozitive sunt foarte des intalnite in automatizarile industriale, rolul lor fiind acela de a „verifica” si de a „anunta” aparitia anumitor nereguli in functionarea unui circuit complex. Exista mai multe tipuri de traductoare de presiune, in functie de functionalitatea si de compozitia lor. Iata cateva tipuri ale acestora cu detalii legate de modul de functionare si de aplicabilitatea lor.

traductoare de presiune

Traductoarele de presiune pentru uz general sunt foarte des intalnite. Acestea sunt incorporate intr-o gama foarte mare de proiecte, de circuite.

Traductoarele de presiune industriale sunt extrem de complexe si sunt folosite in mod special in circuitele industriale, fiind concepute cu o carcasa foarte solida si avand un curent de iesire reglabil, necesar intr-un mediu „zgomotos” precum o companie industriala.

Traductoarele de presiune cu stabilitate inalta sunt folosite in echipamente care au nevoie de o precizie cat mai exacta. Astfel, daca un traductor de uz general ofera o precizie de 0,25 , un traductor cu stabilitate inalta ofera o masuratoare aproape perfecta, cu o eroare de 0,05%.

Traductoarele de presiune pentru placile integrate sunt, de obicei, traductoare mici, economice, folosite in general pentru a fi montate pe placi electronice integrate apoi in circuite complexe.

Traductoarele de presiune speciale cuprind o gama foarte variata de modele, cu functionalitati diferite. Acestea pot functiona fie la tenperaturi foarte mici, fie la temperaturi foarte mari, pot fi submersibile, barometrice, cu output digital sau wireless.

Exista, de asemenea, si traductoare de presiune cu membrana. Membrana face parte din procesul de masurare a presiunii, printre aplicatiile lor fiind si monitorizarea presiunii lichidelor alimentare cu o vascozitate foarte mare.

Traductoarele de presiune reprezinta, la ora actuala, o necesitate pentru companiile industriale si nu numai. Rolul lor contribuie la buna functionare a oricarui proces tehnic, oferind siguranta si control. In plus, pe langa economisirea timpului de productie si economisirea de energie electrica, acestea ajuta si la eficientizarea si calitatea productiilor in cauza. Traductoarele de presiune sunt usor de montat si usor de verificat iar costurile lor sunt justificabile si se amortizeaza intr-un timp foarte scurt.

Mai multe informatii despre traductoarele de presiune gasiti pe www.mebo-distribution.ro, unde, de asemenea, gasiti informatii despre echipamente de automatizari industriale aici.